FYSIOTERAPIA

Fysioterapiassa keskitytään erilaisiin tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja jännitystiloihin. Hoitona voidaan käyttää asiakkaan tarpeen mukaan esimerkiksi hierontaa, erilaisia venytyksiä, nivelten ja selkänikamien mobilisointia,  liikehoitoa, akupunktiota sekä erilaisia fysikaalisia hoitoja. Fysioterapiaan kuuluu myös ennalta ehkäisevä jälkihoito esimerkiksi erilaisten harjoitteiden avulla. Hoitotavoista sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman sitä. 


HIERONTA / FYSIOTERAPEUTTINEN HIERONTA

Hieronta / Fysioterapeuttinen hieronta on ammattitaitoista lihasten hierontaa, jossa voidaan samalla kiinnittää erityistä huomioita kehon lihasten ja nivelten mahdollisiin häiriötiloihin. Hierontaan on mahdollista, asiakkaan niin halutessa, sisällyttää  esimerkiksi kireiden lihasten venytyksiä, aku- ja triggerpisteiden käsittelyä sekä liikerajoitteisten nivelten ja nikamien mobilisointia. Hoito-otteiden voimakkuus mukautetaan asiakkaan lihaksistoon sopivaksi.


AKUPUNKTIO

Akupunktiossa hoitokohteita ovat tyypillisesti kehon erilaiset kipu- ja jännitystilat sekä päänsäryt ja migreeni. Akupunktiota käytetään myös aineenvaihdunnan häiriöiden tasapainottamiseen. Hoitoon liittyy usein myös myönteisiä oheisvaikutuksia, kuten unen laadun, vastustuskyvyn ja aistitoimintojen paraneminen, yleinen rentoutuminen, stressin ja ummetuksen sekä allergiaoireiden lievittyminen. Hoidossa käytetään hyvin ohuita, steriilejä akupunktioneuloja, joita laitetaan eri puolelle kehoa. Nykyisellään akupunktuuri on saavuttanut vakiintuneen aseman lääketieteellisenä hoitomuotona.


RENTOUTUSHIERONTA

Rentoushieronta on rauhoittavaa ja kehon voimia palauttavaa hierontaa. Hierontaotteet ovat hyvin kevyitä ja hellävaraisia. Hoidossa keskitytään erityisesti kehon rentouttamiseen ja aineenvaihdunnan tasa-painottamiseen. Hoidossa käsitellään lihaksistoa kokonaisvaltaisesti, mutta käytetään paljon aikaa myös kehon osiin, jotka luonnostaan rentouttavat (esimerkiksi jalkapohjat, pään alue).  Tämä hierontamuoto sopii erityisen hyvin elimistön ollessa stressaantunut tai jos lihaksisto on hyvin arka. Myös syvempää rentoutumista kaivatessa, kannattaa kokeilla tätä energisoivaa hoitomuotoa.


KELAN VAATIVA LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

Kela järjestää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta alle 65-vuotiaalle henkilölle, mikäli hänellä on sairaus tai vamma ja siihen liittyvä suoriutumis- ja osallistumisrajoite. Rajoitteesta aiheutuu huomattavia vaikeuksia arkipäivän suoriutumisessa ja osallistumisessa. Kela rahoittaa kuntoutusta ja korvaa kuntoutuksesta aiheutuneita kustannuksia. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että kuntoutuja ja hänen lähipiirinsä saavat kuntoutuksen avulla keinoja kuntoutujan omatoimiseen harjoitteluun ja kuntoutumista tukevan arjen rakentamiseen. Lisätietoja Kelan korvaamasta kuntoutuksesta Kelan verkkosivuilta, linkki: (Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus/palvelut). Kuntoutus voidaan järjestää Fysioterapia Lehdon tiloissa tai asiakkaan omassa toimintaympäristössä.


AJANVARAUS

Aikoja voi varata puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla tai nettiajanvarauksen kautta. Asiakashoidon ollessa kesken, puheluun ei aina pystytä vastaamaan välittömästi. Jätä tällöin soittopyyntö vastaajaan, niin sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pikaisesti.

Voit varata aikoja myös suoraan netistä alla olevan linkin kautta. Kaikki vapaana olevat ajat eivät kuitenkaan aina näy nettiajanvarauskalenterissa (esim. peruutusajat). Tiedustele siis vielä aikoja puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla, mikäli nettiajanvarauksesta ei löydy sinulle sopivaa aikaa. 


NETTIAJANVARAUS


Puh. 044 5004646 

(ark. 8.15 - 18.00) 

juha.lehto@fysioterapialehto.fi 


Fysioterapia Lehto 

Hämeenkatu 5 A 1 

15110 Lahti

Kartta / google maps

Facebook

Ikääntyneiden Palveluneuvonta

PalveluSantra

Etsi